📺 MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 FİLMOGRAFİ

[Filmografi][bsummary]

⭐ MAGAZİN

[magazin][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor][bsummary]

⏳ AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

⚙️ TEKNOLOJİ

[teknoloji][bsummary]

⚠️ ALARM

[Alarm][bigposts]

DİJİTAL TV KANALI NASIL KURULUR FORTUNA MEDYA

Dijitalin ve internetin olmadığı hiç bir alan yok. Tüplü televizyonlar lcd geniş ekranlara, televizyon üstü antenler çanaklara ve çanak antenler kablolu dijitale dönüştü. Bu gelişim ve değişim, klasik televizyonculuk anlayışını da başka bir boyuta taşıdı. 

Uyduda izlediğiniz televizyon kanalları da eskiden çanak anten (uplink) üzerinden yayınlarını Türksat'a iletirken, artık metro internet hattıyla yayınlarını iletiyor. Yani klasik yayıncılık, yerini kablolu internete bıraktı. 

Dijital TV Kanalları ile Uydu TV Kanalları arasındaki tek fark yayın mecrasıdır. Uydu Kanalları çanak antenlerden çıkış yaparken, Dijital Kanallar kablolu internetten yayın yapar. İnternet ile Kablolu yayın aynı şeydir. Her ikisinde de kablo ile yayına bağlanır. ''Kablo TV'' olarak adlandırılan yayınlar günümüzde ''internet tabanlıdır.'' 


Dijital TV Kanalları internetten kablolu yayın kullandığı için, kurulum masrafları çok yüksek olan uydu kanallarında eskiden 20 cihazın yaptığı işin tümünü, 'fortuna rejisör' ile yapabiliyor. Bu yüzden Dijital Televizyon teknolojisiyle kurulan HD / 4K TV Kanalının masrafı çok düşük olur. 

Halen 400'e yakın tv kanalı (20 yıllık tüplü televizyon mantığıyla) eski teknolojiyi kullandığı için astronomik rakamlara çamur gibi görüntü elde edebilirken, Dijital TV Kanalları HD/4K yayın yapmaktadır. 

Dijital TV Kanalları, evde, yolda, işte, cepte, dünyanın her yerinde SmartTV, Bilgisayar, Tablet, Mobil, Telefon üzerinden izlenebilirken, uydu yayınları sadece çanak anten kapsama alanında sabit yerlerden izlenebilir. Uydu televizyonlarının ''Dijital Yayın Masası'' olmadan internete gönderdikleri yayınlar, beklentiyi karşılamaz. Dijital TV Kanallarının yanında bazı Uydu kanalları tüplü televizyon gibi kalmaktadır. 


DİJİTAL TV YAYININDA BAŞARININ SIRRI KALICI OLMAK 

Türkiye'ye dijital tv yayıncılığını ilk getiren olmamız sebebiyle ve yeni kanalların neredeyse tümünün teknik kurulumunu biz yaptığımız için, sektördeki sorunları da en iyi bilenlerdeniz. Kurulumunu yaptığımız bazı kanallar bir kaç ay sonra kapandı ve ayakta kalanların hepsi bizim tavsiyelerimize sadık kalanlar oldu. ''Biri istikrarlı yayına devam ederken, öteki neden kapanıyor?'' sorusuna cevap verince dijital yayıncılığın daha iyi anlaşılacağını düşünüyoruz. 

Yayına devam eden dijital kanallar, işinin devamlılık esaslı ciddi bir yayıncılık olduğunu ve bunun da çalışanların iş gücüyle de orantılı olduğunu anlayan ve uygulayanlardır. Bizim tavsiyelerimize kendi hayallerini katarak televizyon kanalını geliştirmek için çabalayanlar yıllardır ayaktalar. En ufak sorun yaşamadığımız yatırımcı tipidir. Örnek olması açısından dijital televizyon kanallarının istikrarı için bu tavsiyelerimizi dikkate alırsanız başarırsınız. 

Başarısız olanlar ise, kanalı kurduktan 1 ay süre bile geçmeden, ''Biz her şeyi öğrendik, 2 kişiyle kendi kafamıza göre yayın yapalım. Tavsiyeye gerek yok. Dekor lazım değil, iki sandalye atıp program yaparız, görseller önemli değil. Kanalla hiç ilgilenmeyelim otomatik yayın aksın. Gelsin paralar'' diyenlerdi. Zaten böyle para kazanamazsınız! Neden televizyon kurduğunuza da anlam veremiyoruz. 

Bir diğer negatif etki de, yatırımcıya en baştan peşinen diyoruz ki, ''Hiç bir eksiğiniz yok, fazlanız var. En ince ayrıntıya kadar düşündük ve kurduk. Sakın pazarlamacı satıcılara kanmayın. Hiç bir şeye ihtiyacınız yok. Sadece yayına odaklanın'' dememize rağmen, biz teknik kurulumu tamamlayıp ''X kanal yayına başladı'' diye duyurduğumuz anda, haberi duyanlar cihaz satışı yapmak için o yatırımcıya ulaşıp, ''Bu eksik, şu eksik, o kötü, bu kötü'' diyerek yatırımcıyı inandırıyorlar. 

Gereksiz olan bir sürü başka cihazlar satıyorlar veya satamazlarsa da yatırımcının kafasını bulandırdıkları için yayınıyla ilgilenmek yerine gereksiz işlerin peşine düşüyorlar. Zaten yatırımcı bizi arayıp, ''Şu yokmuş, bu eksikmiş'' dediği anda biz ne olduğunu anlıyor ve ''Yamyamlar başına üşüşmüş'' diye tek tek izah ediyoruz ama anlamıyorlarsa ''Bu kanal kısa sürede kapanır'' diyoruz. Öyle de oluyor. Bu iş çocuk oyuncağı değil. Ciddiyetle yayına öncelikle önem vermek gerekiyor. 

Nelerle uğraştığımızı bir bilseniz! Kameramanı olmayan bir televizyon kanalı düşünebiliyor musunuz? Video montajcısı olmayan bir kanal olur mu? ''Oğlum başında otursun, tek kişi bize yeter'' diye oğluna oyuncak olarak televizyon kanalı kuran bir baba olur mu? Kanalı kurup, 4 ay otomatik yayın döndüren mi dersin, kanalın ismini 1 hafta sonra değiştiren mi dersin, yayına başladığı gün logosunu değiştiren mi dersin, yaptığımız güzelim dekoru değiştirip evinin misafir odası gibi tasarımı berbat eden mi dersin, stüdyoyu 15 gün sonra başka binaya taşıyan mı dersiniz, her çeşit arızalı yatırımcı çıkıyor karşımıza. 

Çünkü temel sıkıntı, yayıncılık bilincinin anlaşılmamış olması ve yaptığı işi hafife almaktır. Televizyonun tek gelir kaynağı olan reklamları alabilmek için bir hazırlığının olması lazım. Yayına başladığınız ilk 10 gün o kadar önemlidir ki, tüm izleyici sizi o tarihlerde tanımaya başlıyor. İzleyecek bir şey bulamazsa geri dönmüyorlar. Bu yüzden gece gündüz çalışıp kendinizi vitrine koymanız gerekirken, kanalı sahipsiz bırakmak akıl işi değil. 

Biz kurulumu bitirdiğimiz anda televizyonu yayına başlatıyoruz. Personeliyle birlikte yayına, içeriklere ve tanıtıma odaklanmalarını söyleyerek eğitim de veriyoruz ama bazı yatırımcılar yayınla ilgilenmek yerine, başına üşüşen pazarlamacıların etkisiyle ''Acaba eksik olan ne'' şüphesinin peşine düşüyor. Biz o dakikada ağzımızla kuş tutsak ona kabul ettirmemiz mümkün olmuyor. Çünkü eksik olan ''Kendi yayıncılık anlayışları.'' İşte bu tip yayıncılar çok kısa sürede televizyonu kapatmak satmak zorunda kalıyor. Çünkü yayınla ilgilenmezsen seni kimse izlemez ve para kazanamayarak yok olup gidersin. Öyle de oluyor. 


FORTUNA MEDYA HAKKINDA 

1993'den beri klasik uydu ve ulusal yayıncılık alanında yerli yabancı televizyon kanallarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. ''Televizyonculuğun geleceği kabloların ucunda'' diyerek 1999'da Türkiye'yi ilk defa ''Dijital TV Kanalı'' yayıncılığıyla tanıştırdık. Şu anda HD ve 4K yayın teknolojisiyle halen yayında olan kendi kanallarımız bulunmaktadır. Kaynak ve referans konumundaki Fortuna medya, yıllardır sektöre yeni televizyonlar kazandırıyor. fortuna Rejisör yayın sisteminde cihaz ve ekipmanların tümü son teknoloji ve üstün özelliklidir. 


ÇALIŞMA ŞARTLARI (MÜŞTERİ BİLGİSİ PAYLAŞMIYORUZ) 

Kişisel bilgileriyle ilgili güvenilir açıklama olmadan arayanlara herhangi bir hizmet verilmeyecektir. ''TV Kanalının nasıl kurulduğunu öğretmiyoruz, tv kanalı kuruyoruz.'' Bu yüzden, anahtar teslim tv kanalı kurulumunda sözleşme yapılmadan teknik detayları kesinlikle vermemekteyiz. TV kanalı kurulumu için anlaşılırsa sözleşmeyle sabitlemekteyiz. Hiç bir mağduriyete yer vermeksizin sözleşmemizde ekipmanların hepsi kayıtlı, yasal, lisanslı ve sıfır cihazlardır. 28 yıldır yerli yabancı bir çok tv kanalıyla çalışmalar yapmaktayız. Sektörde herkes tarafından, şahsen ve ''fortuna Medya'' markamızla biliniriz ama siz sektöre yeni girecekseniz daha fazla bilgi edinmek için web sitelerimizi inceleyebilirsiniz. Suistimal edilmesi sebebiyle, kesinlikle müşteri bilgileri paylaşmamaktayız. 




FORTUNA MEDYA, bulunduğunuz yere gelerek anahtar teslim tv kanalı kurulumu yapmaktadır. FORTUNA Rejisör (F - S - L) serisi tv kanallarının arasında, donanım ve sistem farklılıkları vardır. Stok yapılmamaktadır ve ön siparişle televizyon kanalı kurulmaktadır. Her an ulaşılabilir durumdayız. 30 yıldır değişmeyen telefonumuza 05325248726 tıklayıp direkt arayabilirsin. Bilgi birikimimizi size aktarmaya hazırız. 
BİLGİ İÇİN: FORTUNA MEDYA www.fortunamedya.com.tr (Tüm foto ve materyaller fortuna medya''ya aittir) 
 

DİJİTAL YAYINLARIN EN BASİT ÇALIŞMA MANTIĞI 
ALTTAKİ GRAFİKTE YER ALIYOR
Kuracağınız televizyon kanalının büyüklüğü ve küçüklüğüne göre yayın cihazları ve ekipmanlar artmaktadır. Alttaki grafiğe bakarak, ''Bir bilgisiyar alıp ben de yaparım'' diyerek tv yayını yapamazsınız. Fikir edinmeniz için en basit şema olarak verdik. 



FORTUNA REJİSÖR

1993'den beri klasik uydu ve ulusal yayıncılık alanında yerli yabancı televizyon kanallarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. ''Televizyonculuğun geleceği kabloların ucunda'' diyerek 1999'da Türkiye'yi ilk defa ''Dijital TV Kanalı'' yayıncılığıyla tanıştırdık. Şu anda HD ve 4K yayın teknolojisiyle halen yayında olan kendi kanallarımız bulunmaktadır. Kaynak ve referans konumundaki FORTUNA MEDYA, yıllardır sektöre yeni televizyonlar kazandırıyor. fortuna Rejisör yayın sisteminde cihaz ve ekipmanların tümü son teknoloji ve üstün özelliklidir. 














3 yorum:

  1. TV Kanalı kurmak için fokstar www.fokstar.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Agesa TV diye bir kanal kuracak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır AgeSA TV bir tv kanalı değil. Sabancı Grubu'nun bir tür etkinlik programına verdiği isim bu.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

🛒 GÜNLÜK YAŞAM



🏧 REKLAMLAR