📺 MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

GALATASARAY (🇹🇷) 3-1 PAOK (🇬🇷) UEFA AVRUPA LİGİ MAÇI

Galatasaray Yunan rakibi PAOK ile kendi sahasında karşılaştı. Maç boyunca pozisyon bulmaya çalıştı ama rakip iyi savunma yaptı. Benim 2011012 yıllarında Türk takımlarına önerdiğim ama kimsenin ilgilenmediği Abdul Rahman Baba, önce Almanya sonrasında da Chelsea formasıyla yıllarca boy göstermişti. Bugün PAOK solbeki A.R. Baba, Galatasaraylı Barış Alper'e nefes aldırmadı. Taison (36) ilerleyen yaşına rağmen benim tehlike beklediğim futbolculardandı. Galatasaray Osimhen / Icardi değişikliğinde yanlış tercih yaptı. Osimhen gibi futbolcular Avrupa vitrininde 90 dk. sahada olmak isterler. Ligte oyundan çıkmaları sorun olmaz ama Avrupa'da kulübeye girmek istemezler. Gol ihtiyacı da varken Barış Alper / Icardi değişikliği daha doğru olurdu. GALATASARAY 3-1 PAOK Dk.48 Baba (KK), Dk.75 Yunus Akgün, Dk.90+5 Icardi (Galatasaray), Dk.67 Konstantelias (PAOK) 

GALATASARAY HABERLERİMİZ: 



FENERBAHÇE 1-3 GALATASARAY (SÜPER LİG DERBİSİ) 

Fenerbahçe sahasında oynanan derbi maçta Galatasaray 3-1 kazandı. Torreira'nın şutunda top çizgiyi geçmek üzereyken Kaleci Livakoviç dokununca direğin içinden kaleciye çarpan top kaleye girdi. Kaleciye, kendi kalesine gol olarak yazdılar. Bu kararı hep eleştiriyorum. Çünkü futbolcunun şutunda top kaleyle buluşmak üzereyken golün %90'lık kısmı tamamlanmış oluyor. Kalecinin topa dokunması veya topun çarpması pozisyonun olağan durumuna uygun olduğu için golün Torreira'ya yazılması gerektiğini savunuyorum. Maçta diğer pozisyonda ise Fenerbahçe'nin golü penaltıdan geldi. Yere düşerken çarpışan iki futbolcunun pozisyonuna penaltı verilmemeliydi. Galatasaray 2-0 öndeyken hakemin penaltı öncesinde yaklaşık 10 dakika boyunca her ikili mücadeleyi faul olarak yorumlayarak topu Fenerbahçe'ye vermesi eksi puan olarak hakemin hanesine yazılabilir. 



GALATASARAY'DA 4 TANE 10 NUMARA OLMASI YANLIŞ 

Galatasaray şampiyon olduğu geçen sezondan beri iyi futbol oynamıyor. Rakiplerine göre skoru bulabilme konusunda daha becerikli olduğu için şampiyon oldu. Fakat futbol sadece skora göre değil, göze hitap eden futbol anlayışı ile bütünleşir. Galatasaray Avrupa'da ve TTF Süper Lig'te bir kaç harika performans haricinde göze hitap edemedi. Okan Buruk'un ''Her futbolcuya eşit şans vereyim'' düşüncesi Fatih Terim zamanından beri aynı hataya sürüklüyor. ''Eşit şans değil, hak edenin forma giymesi'' futbolda birinci unsurdur. 



DÜNYA YILDIZI FORVET VICTOR OSIMHEN GALATASARAY'DA 

Galatasaray, Napoli'nin 25 yaşındaki Nijeryalı yıldız forveti Victor Osimhen'i bir yıllığına kiraladı. 4 Kez gol kralı olan ve Dünyanın en pahalı 5 futbolcusundan biri olan Osimhen, İstanbul'a gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacak. Galatasaray'ın yeni transferi Osimhen, futbol kariyerinde Ult. Strikers (NJ), Wolfsburg (DE), Charleroi (BE), Lille (FR), Napoli (IT) formaları giydi. 


Osimhen Napoli forması giyerken çeşitli transfer teklifleri almış ve kulübü tarafından teklifler geri çevrilince fikir ayrılığına düşülmüştü. Napoli Osimhen'i kadro dışı bırakarak yarım sezon futboldan uzak kalmasına sebep olmuştu. Avrupa'da transfer dönemi bitince Türkiye'de kapının 2 hafta daha açık kalacak olması Osimhen'i Türkiye'ye yöneltti. Eski takım arkadaşı Mertens ve hayranı olduğu Drogba'nın Galatasaray forması giymesinin etkisi de büyük oldu. 


GALATASARAY 0-1 YOUNGBOYS MAÇ DEĞERLENDİRMESİ 

Maçla ilgili pek söylenecek bir şey yok. Beklenen oldu ve elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne gitti. İlk maçta ne söylediysem aynısı yaşandı. İlk maç öncesi söylediğim gibi; ''Young Boys geçen sezon İsviçre liginde en iyi futbol oynayan takımdı. Hafife almaya gelmez.'' Youngboys'un sistemli ve mücadeleci bir takım olduğunu en başta söylerken Galatasaray'ın turu geçeceğine en ufak inancım yoktu. Çünkü, Galatasaray'ın kadro planlaması yanlış olduğu için sahadaki formasyon da orta sahayı çökertiyor. 4-2-3-1  veya 4-3-1-2 ya da 4-3-2-1 Galatasaray için en uygun sistem Yani 4-3-3 ama sahadaki dağılımı baklava biçimi olmalı. 


Şahsi düşünceme göre Galatasaray'ın sahada olması gereken ofansif ve defansif formasyonları:  

4-2-3-1'de rakibe göre Kerem Demirbay forvet arkası 10 numara veya 6-8 arasında üçlü orta saha oynar. Kerem Aktürkoğlu da serbest adam sağ-sol kanat oynar. Yani gezici forvet de olur. İleri uçta 2 forvetten Icardi en uçta ve bir iki adım gerisinde yardımcı forvet Batshuayi ile sahaya yayılmalı. 


YOUNGBOYS 3-2 GALATASARAY İLK MAÇININ DEĞERLENDİRMESİ 

Young Boys geçen sezon İsviçre liginde en iyi futbol oynayan takımdı. Hafife almaya gelmezdi. Youngboys kalecisi baskı altındayken çok panik yapan bir kaleci. Galatasaray ileride baskı yaparsa hata yakalardı ama ona baskı yapılmadı. Kaleci sakatlanıp yerine genç kaleci girdiğinde de baskı yapılsa yine hataya zorlanacaktı ama bizimkiler onu özgür bıraktıkça kalecinin özgüveni arttı. Çıkarttığı toplar da özgüven eseriydi. Rakip kaleciler iyi analiz edilmemiş. 

Orta saha orijin J. Monteiro'yu da bizim Galatasaray önceden hiç izlememiş olacak ki kanat forvet oynadığında boş bırakılırsa tehlikeli olacağını bilmiyorlardı. O da 2 gol atıp cezalandırdı. Keşke önceden yazsaydım da Abdülkerim ve Köhn önlem almak için uyarılsaydı. Köhn'ün defansif yönü zayıf olduğu için top sol kanadımıza gittiği zaman tedirginlik oluyor. Bir de rakibin havalandırdığı toplarda Köhn'ün bomboş gelen topa ilk hamleyi yapmak yerine topun yerden sekmesini bekleyerek havadan kafayla uzaklaştırmaya çalışması zafiyet haline geldi. Belirgin zamanlama hataları var. 

Ben bir şeye de anlam veremiyorum. Ataktayız ve ceza sahasında 4 adamımız var. Sol kanattan korner çizgisine 2 m kadar topla iniyorsun, orta yapmak yerine durup arkandan gelene geri pas veriyorsun. O da topu en geriye gönderiyor. 3-5 top çevriliyor dönüp dolaşıp yine aynı çizgiye 2 m kala topla yine iniyorsun. Amaç orta yapmaksa neden ilk defasında o ortayı yapmazsınız da geri pas verirsiniz? Ceza sahanda Dünyanın en iyi golcülerinden biri Icardi var. Maç boyunca 2 orta anca görüyor adam! 

Sürekli haksız yere eleştirilen Kerem Aktürkoğlu'ndan başka hızlı top taşıyan yoktu. Defansta da ipten aldı yine ama bazıları ''Kerem 2 top kaptırdı'' demeye devam etsin. İlk yarıda topu çizgiden çıkartmakla eşdeğer kademeye girip 2 top çıkarttı. 4 olurdular yoksa. İkinci devrenin başında yine gol pası verdi gol olmadı. Sanki çift forvet oynamak yasakmış gibi yine Icardi tek başına rakip markajla durduruldu. Sonrasında Batshuayi oyuna girince Kerem Aktürkoğlu asistini yaptı. 

Hiç önemli değil çocuklar. 80 dk hiç bir iş yapmadınız. 10 dk performansla 2 gol buldunuz. Rakip Youngboys ise hiç top oynamadan 3 attı bize. Galatasaray berbat oynamaya devam ediyor. 


2 KEZ GOL KRALI OLAN KEREM AKTÜRKOĞLU'NA HAKSIZLIK YAPILIYOR 

Avrupa'nın bence en etkileyici kanat oyuncularından biri ve Galatasaray'ı en hızlı atağa çıkaran adam Kerem Aktürkoğlu'nun forvet arkası ve 10 numara pozisyonlarında oynatılması skandal bir tercihti. O pozisyonlarda Kerem Aktürkoğlu gibi atlet bir futbolcunun süratinden çabukluğundan yararlanamazsın ve adamı bilinçsiz seyircinin önüne atarsın. Bunu benden başka söyleyen olmaz ama ''Kerem'in dini hassasiyetleri sebebiyle'' bir kısım seyirci de kasıtlı olarak mobbing uyguluyor ve her maç sonrası sosyal medyada saldırıyorlar. Futboldan anlamayan kesim ise bu akıntıya kapılarak onlar da futbolcuya köstek oluyorlar. 

Ziyech veya Mertens 6 şut 4 karavana 2 isabet sıfır gol yakaladığında kimse sesini çıkarmazken, Kerem A. 3 şut 1 karavana 1 isabet 1 asist yapsa herkes kaptırdığı topları ve auta gidenleri konuşuyor. Adam ağzıyla kuş tutsa eleştiriliyor. Yaptığı asisti veya koşu atarak rakibin dengesini bozduğunu kimse konuşmuyor. Diğer takım arkadaşlarının en basit pasları bile övülüyor. İşte özgüven böyle kaybettirilir. Futbolda özgüvenin olmadığı zaman boş kaleye vururken elin ayağın karışır. Kerem Aktürkoğlu da bunu yaşıyor iki sezondur. 

Uzun yıllardır profesyonel futbolcu temsilciliği yaptığım için işim gereği Kerem Aktürkoğlu'nu 24 Erzincanspor'dan beri takip edip izliyorum. ''Şut atmayı bilmiyor'' dedikleri bu adamın 2 kez gol krallığı var. 24 Erzincanspor da dahil olmak üzere, öyle muhteşem golleri var ki, şut atmayı bilmeyen adam topa öyle vuramaz. Yeteneğini kaybetmeyeceğine göre, özgüveni sarsılmıştır. Tribünlerin klasik tabirle ''Gaza getirmesi'' gerekirken ıslıklaması akıl almaz bir şey. Teknik Direktör olarak futbolcunu geri kazanmak zorundasın ama bu konuda başarılı olamıyorsunuz. 

Zaha gibi büyük bir yetenekle aynı pozisyonda oynuyor diye sürekli Kerem'i kesemezsin. Kesersen EURO 2024'te Milli Takım'da da uğradığı haksızlığa zemin hazırlamış olursun. Hatırlarsanız aynı pozisyondaki futbolcu hiç performans vermemesine rağmen Kerem ısrarla tercih edilmedi. Bu zemini Galatasaray'ın kendisi hazırladı. Unutmayın ki Icardi ile sahada en iyi anlaşan futbolcu Kerem Aktürkoğlu. Onun yokluğu Icardi'yi de etkiliyor. Ayağına top değmeden maç bitirir. Onu da kaybedersiniz.  


GALATASARAY'DA TRANSFER PLANLAMASI VAR MI? 

Transferler konusu da ayrı bir dert. Zaha gibi büyük bir yeteneği transfer ederken elinde bir Kerem A. olduğunu hesaplamak lazımdı. Zaha'nın da maç ritmini yakalaması için sürekli forma giymesi gerekirdi. Sonuçta o da büyük bir yıldız ve kulübede olmamalı. Sürekli forma giymediği için Zaha'dan beklenen performans alınamadı. Yani aynı pozisyondaki iki çok önemli yıldız düşüş yaşadı. (Zaha kiralık olarak Galatasaray'dan ayrıldı.) 

Çözüm, Kerem Aktürkoğlu'nun 90 dakika forma giymesidir. O maçta performansı düşükse ikinci 45 dakika Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Zaha'nın forma giymesi. Oyuncu değişikliği için 70 dakika beklenmesi de ayrı bir saçmalık. Devre arasında taze kan için değişiklik daha akıllıcadır. Eğer Zaha takımdan ayrılacaksa sol kanatta Kerem Aktürkoğlu'nun yedeği olabilecek süratli yeni yetenek bir yabancı oyuncu alınabilir. Sakın yıldız transferi yapmayın çünkü o bölgede zaten Kerem Aktürkoğlu gibi bir yıldızın var. Adı sanı bilinmeyen 24-27 yaşlarında yetenekli bir rotasyon oyuncusu bulmanız yeterli olur. 


4 TANE 10 NUMARA VAR HALEN ON NUMARA TRANSFERİ İSTİYORLAR 

Mertens ve Ziyech 10 numara pozisyonlarını doldurabilirken Kerem Demirbay da 8-10 numaraları gayet iyi oynuyor. Mertens'in maç performansına göre ikinci yarılarda onun yerine 10 numara pozisyonunda oynayabilir. Kerem Demirbay'ı da küstürmeyin. Çok değerli bir futbolcu. Bir de Yusuf Demir gibi bir yeteneğe sahipsin ama adamı kazanamıyorsun. 

Galatasaray'ın transferdeki en büyük sıkıntısı elinden çıkaracağı futbolcuları bir türlü gönderememesi. Sezon bitmeden bu planların çoktan yapılıp yeni sezona rahat girmek gerekirdi ama Türkiye'de transfer işleri hep son güne kalıyor. 


GALATASARAY MAÇLARI HABERLER YORUMLAR 

Galatasaray haberleri, maç yorumları, transferler ve futbol gündemini oluşturan konularda fortuna Zafer'den özel yazılar

HABER VE YORUMLAR: fortuna Zafer 

fortunaTV'deki TÜM YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLA. 


1 yorum:

  1. Galatasaray haberleri, maç yorumları, transferler ve futbol gündemini oluşturan konularda fortuna Zafer'den özel yazılar.

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

🛒 GÜNLÜK YAŞAM



📡 DIŞ İÇERİKLER