T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ''Film Yönetmenleri Derneği'' organizasyonu olan ''Film Yapım & Yönetim Akademisi'' açılışı Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşti. Açılışa, Film-Yön Yönetim Kurulu Başkanı Biket İlhan ile yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Film Yönetmenleri Derneği organizasyonu olan ''Film Yapım & Yönetim Akademisi'' Beyoğlu Sineması'nda sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Film-Yön Uluslararası Film Yapım Atölyesi Akademisi kapsamında; Alin Taşçıyan Moderatörlüğünde Venedik Film Festivali programcısı Paolo Bertolin, M. Tafur Aydın Moderatörlüğünde Ezgi Baltaş ile Cast Yönetimi, Perihan Taş Öz Moderatörlüğünde Yamaç Okur ile Yaratıcılık Yapımcılık, Çiğdem Vitrinel Moderatörlüğünde Tolga Karaçelik ile Yönetmenlik ve Senaryo, Kıvanç Terzioğlu Moderatörlüğünde ise Gökhan Tiryaki ile Görüntü Yönetmenliği söyleşileri yapıldı.
Akademi kapsamında, yaklaşık 30’dan fazla proje birebir danışmanlık hizmeti aldı ve geliştirme aşamasındaki filmlere önemli destekler sunuldu. Bu projeler, sinema dünyasında ses getirecek yeni yapımlar olarak dikkat çekiyor. Film-Yön Akademi’nin uluslararası platformda da adından söz ettiren etkinliği, gala gecesinde yapılan konuşmalar ve sunumlarla taçlandı. Sinema dünyasının önemli isimlerinin bir araya geldiği bu gece, katılımcılara hem ilham verici hem de yol gösterici oldu.
FİLM YAPIM & YÖNETİM AKADEMİSİ
Bu proje ulusal sinemamızın gelişimine katkı sağlayarak desteklenen film projelerinin en az hatayla ve hazırlıklı bir şekilde başlamasını amaçlamaktadır. Sinema profesyonellerinin deneyimlerini paylaşarak projelere yön vermesi ve yeni destek yasasının getirdiği imkanların daha iyi anlaşılması hedeflenmektedir. Film Yönetmenleri Derneği olarak bu sayede sinemamızın uluslararası alanda daha tanınır ve prestijli hale gelmesini sağlama amacındadır.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından ulusal sinemamızın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan destekleme programları kapsamında desteklenen projelerin desteği amacına uygun şekilde ve projenin gerçekleştirilmesinde karşılaşabilecek sorunlara hazırlıklı olarak başlamalarını sağlamak.
Sinemamızın gelişmesi ve kalitesinin yükselmesi için verilen desteğin karşılığını tam alabilmek amacıyla iyileştirici önlemler alınmasını hedeflemek.

Ülke sinemamızın gelişmesi ve uluslararası alanda daha tanınır ve prestijli olabilmesi için bakanlık tarafından desteklenen özellikle ilk film projelerinin yapımı başlamadan önce sinema profesyonelleri tarafından bir atölye ortamında ele alınarak en az hatayla yapıma başlanmasını ortamına hazırlamak.
Özellikle ilk filmi çekeceklerinin yapımcılık yönetmenlik oyuncu seçimi çekim teknikleri festival stratejisi ve Post prodüksiyon süreçleri konusunda deneyimli sinemacıların atölyeye alınan proje hakkında fikirlerini ortaya koyması ve deneyimlerini paylaşması projenin daha sağlıklı başlamasına önayak olacaktır.
Destekleme yasasında yapılan yeni değişikliklerin detaylı olarak tartışılarak yasaya göre yapım ve teslim süreçlerinin sektör uzmanları tarafından açıklanmasına ve işaretlerinin giderilmesini sağlamak.Öte yandan yeni yasa ile birlikte çoğaltılan yeni destek kapsamlarının daha iyi anlaşılmasını sağlayarak verimliliğin arttırılmasını sağlamak.
(Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir. @fortunaTV sosyal medya hesaplarımızı takip et, haberi ilk duyan sen ol)
HABER: KIVANÇ TERZİOĞLU
Kıvanç Terzioğlu'nun fortunaTV'deki TÜM YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com